Неделя, 16 Юни 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  21.11.2016  » Сексът успокоява ума и подпомага сърцето  За да поддържаме своето здраве, специалистите дават различни препоръки и насоки, някои от които не са ни особено любими и приятни. Често предпочитаме пица пред салата или да си починем на дивана, вместо да посетим фитнеса. Има един начин, който носи наслада и удоволствие и едновременно с това е полезен и за здравето – сексът.

  Освен че може да подобри вида на кожата и да предостави тренировка на тялото, сексът може да бъде полезен и в още някои аспекти...

  Полезен е за сърцето
  Този вид физическа активност ускорява сърдечния ритъм. Това е еквивалента на приблизително 23 минути колоездене с умерена интензивност, 15 минути плуване с умерена интензивност или 20 минути стрелба в кош.

  И макар да не покрива изискванията за физическа активност, се доближава до препоръките на Американската асоциация за сърдечно здраве за ежедневната „доза“ движение. Според тях за поддържане здравето на сърдечносъдовата система, се нуждаем от поне 30 минути аеробна активност с умерена интензивност минимум пет дни в седмицата.

  Освен това, следва да се стремим и към две сесии упражнения за укрепване на мускулите с умерена до висока интензивност.

  Успокоява ума
  Серотонинът, който се синтезира по време на оргазъм, предоставя вълна от чувство на щастие, като облекчава стреса или тревожността. Някои специалисти дори определят секса като естествен антидепресант.

  Разбирането и възприемането на самия себе си като сексуално същество, което е способно да достави удоволствие на партньора си също е източник на удовлетворение и удоволствие.

  Подобрява съня... особено при мъжете
  Когато достигнем до оргазъм, в организма се освобождава и хормонът пролактин, който индуцира чувство за сънливост. При мъжете синтезът му е в значително по-големи количества, в сравнение с жените.

  Всъщност, по време на еякулация в мъжкия организъм се освобождават много химически вещества, като много от тях имат приспивателен ефект. Те включват норепинефрин, серотонин, пролактин и вазопресин.

  Жените също чувстват умора след секс, но тя се дължи най-вече на физическото изтощение.
  АРЕНА


  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.05.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юни
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net