Четвъртък, 17 Януари 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  30.01.2017  » 8-те държави с най-високо качество на живот

  https://i.actualno.com/actualno_2013/upload/news/2013/10/01/0287598001380618300_590238_600x458.jpg

  Преди дни на Световния икономически форум в Давос бе представено проучването „Всеобхватен индекс на развитие” (Inclusive Development Index). То сравнява 109 държави по 12 ключови показателя за развитие в 3 основни групи – Растеж и развитие, Всеобхватност и Интеграция и устойчивост.

  Показателите включват ръст на БВП, производителност на работната сила и здравословен живот, среден доход на домакинствата, бедност и неравенство, усреднени нетни спестявания, демография, задлъжнялост, дори въглероден интензитет – т.е. замърсяване на околната среда.

  От 109-те проучени държави, 30 се мятат за напреднали икономики. Ето и кои са 8-те от тях с най-добро качество на живота.

  8. Австралия

  Страната има едни от най-високите резултати при инвестициите в реална икономика, предприемачеството, образованието и здравните услуги. Резултатите й са по-слаби по отношение на производителността на труда и нивото на заплатите.

  7. Нидерландия

  Холандците се радват на най-високото ниво на образование, инфраструктура и здравеопазване, но страната се справя зле, в сравнение с конкурентите си, в инвестициите в реалната икономика.

  6. Швеция

  Услугите и инфраструктурата тук са сред първите в света, както и бизнес и политическата етика. Страната е на високи позиции по ниво на заплати и компенсации.

  5. Дания

  Тя е с високи резултати във всички изследвани области, с изключение на инвестиции в реална икономика.

  4. Исландия

  Малката северна страна има добри показатели, но се представя слабо по отношение на финансовата система. Това е причината да не е в Топ 3.

  3. Швейцария

  С високи резултати по всички критерии, особено производителността.

  2. Люксембург

  Малкото херцогство има едни от най-високите резултати по отношение на здравеопазването, образованието, наемите и бизнес и политическа етика.

  1. Норвегия

  Норвегия е най-развитата страна в света. И въпреки че икономиката й бележи крехък ръст от 0,5%, гражданите и се радват на най-доброто качество на живота, като стандартът им е нараснал с 10,6% в годините от 2008-а до 2013-а, твърдят от Световния икономически форум.

  expert.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net