Вторник, 17 Септември 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  03.04.2017  » 24% от семейните хора правят секс 4 дни в седмицата

  http://www.puls.bg/cache/news/26903_big.jpg

  Сексът е тайната за по-щастлив брак. Това показва ново проучване, проведено в Америка. Половият акт се отразява по-положително върху емоционалната привързаност между двойките и я затвърждава, сочат резултатите от изследването на д-р Андреа Мелцер, публикувано в научното списание „Psychological Science“.

  Много проучвания до момента изтъкват ролята на заниманията при двойката за подпомагане на връзката. Те обаче действат само в краткосрочен план, а по-дългият и щастлив брак се крепи на хубавия секс, посочват учените.

  По-малко от 24% от семейните хора правят секс 4 или повече дни в седмицата. При останалите ласките под завивките биха могли да се класифицират и като мираж, показва информация на Международното дружество по сексуална медицина.

  Половият акт ни зарежда за по-дълъг период от сексуално удовлетворение, което повишава и удовлетвореността от връзката, твърди екипът на д-р Мелцер, изследвал 214 семейни двойки, които се намират в различен етап от своя брак. От отговорите в подробния въпросник за интимните им отношение става ясно, яе любовните занимания ни ентусиазират и карат да обичаме другия поне за два дни напред. Това не се променя в зависимост от възраст, пол, личностни черти, продължителността на връзката и други фактори.

  Двойките, които редовно правят секс, изразяват много по-голямо задоволство от партньора си и имат по-стабилна връзка, според резултатите на респондентите.

  Много други проучвания показват, че липсата на секс може да доведе до много проблеми в една връзка. Често мъжете или жените се чувстват отхвърлени и неоценени заради „тишината“ в леглото. Много психологически състояния също могат да бъдат сред виновниците за липсата на желание за секс. При депресията пример често изпитваме невъзможност да се наслаждаваме на активностите, които обикновено ни носят удоволствие, включително и секса. Медикаментите и алкохолът също могат навредят на либидото.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net