Понеделник, 23 Септември 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  03.04.2017  » 7-те най-чести източници на стрес
  7-те най-чести източници на стрес
  Източник: iStock/Guliver

  Факт е, че някои форми на стрес могат да бъдат мотивиращи, но повечето просто пречат на кариерата ни и вредят на здравето ни. Ако успеете да се отървете от тях, ще бъдете далеч по-продуктивни и щастливи. Ето кои са най-честите източници на стрес според Inc. com.
  1. Отлаганетo
  Няма нищо по-стресиращо от задача, която ви тежи до последната минута и паниката, която идва от несигурността дали ще може да се справите навреме. Ако искате да направите и най-лесната задача по-сложна и трудна, просто я отлагайте до последния възможен момент. Отлагането е крайна форма на личен саботаж.
  2. Разхвърляността
  Когато толерирате безпорядъка, вие позволявате на боклуците и отпадъците от миналото, да повлияят на способността ви да постигнете целите си в настоящето.
  3. Негативността Негативността е невероятно разрушителна сила. В един свят, в който постоянно сме затрупвани от негативна информация, лесно може да попаднем в една спирала на отчаянието. Вместо това, фокусирайте се над позитивните неща. Вие не можете да промените реалността и да предотвратите всички негативни събития, но позитивният начин на мислене може да промени начина, по който ги възприемате.
  4. Сравненията
  Да се сравняваме с другите е част от човешката природа. Истината е, че това е напълно безсмислено упражнение, тъй като винаги ще има някой с повече от нас и някой с по-малко. Това междуличностно съпоставяне отвлича вниманието ви от единственото сравнение, което наистина има значение, а именно между това, което сте постигнали, и вашите цели.
  5. Перфекционизмът
  Всеки, който е бил подвластен на идеята за перфекционизъм, знае, че постоянният стремеж към безупречност, води единствено до разочарование и в крайна сметка до провал. Съсредоточете се върху това, което правите най-добре и се примирете с думата „отлично“, защото тя е много по-мотивираща от „перфектно“.
  6. Вината
  Чувството на вина е изключително тежко и може да ви смаже психически. То е един от основните носители на стрес, независимо дали е заслужено, или не. Когато направите избор, трябва да поемете отговорността и да се научите да живеете с него. Може да съжалявате за някои постъпки от миналото и да си обещаете, че никога няма да ги повторите, но най-важното е да не позволявате на чувството за вина, да обхване вашето съзнание.
  7. Оправданията
  Оправданията са удобен претекст, когато трябва да направите нещо, което не искате, но те също така ви откъсват и от нещата, които са предназначени за вас. Ако става въпрос за нещо наистина важно, забравете за извиненията и намерете начин да го постигнете, без значение колко усилия ще ви коства.
  expert.bg
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net