Неделя, 18 Август 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  03.04.2017  » Фотографи от 12 държави с изложба в София

  Професионални фотографи и любители от България, Румъния, Италия, Сърбия, Нова Зеландия, Русия, Малайзия, Бангладеш, Португалия, Беларус, Словакия и Азербайджан са сред 30-е победители в първото издание на Voubs International Photography Awards 2016.

  Официалното откриване на изложбата с най-добрите фотографии и церемонията по награждаването на победителите ще се състои на 6 април във Vivacom Art Hall. Тогава ще бъде разкрито и името на „Фотографa на годината", който ще получи почетната статуетка „Златен Voubs"и допълнителна премия от 5 000 евро.

  Първото място в категория „Храна"на конкурса VIPA 2016 отиде при „Сандвич с бекон" на рекламния фотограф Михаи Пенгиос от Румъния. В „Снимки от България" безспорната звезда е емблематичният фар край Aхтопол, който вдъхнови авторите, класирали се на първо и трето място. Призът в оспорваната категория обаче отиде при Веселин Атанасов и снимката му „Страж".

  ph2_600_01

  Победител в най-предпочитаната категория „Хора" е фотографията „В мрака" на Сандра Вентура от Португалия, запечатала молитвата на възрастна монахиня. Пожар в Бангладеш става повод за заснемането на изпепеляващия кадър „Пожарникари" - дело на талантливия Танвер Хасан Рохан, който взе голямата награда в категория „Репортажи".

  Стилна и силна конкуренция създадоха участниците в категорията „Модна фотография", в която триумфира фотографът Мартин Кристинек от Словакия с „Високо в небето" - ефирен и рискован танц на фасадата на небостъргач. В категотия „Архитектура" Сара Калдуел от Нова Зеландия излезе начело с кадър на величествената Hintze Hall на Националния исторически музей в Лондон.

  ph3_600

  Внушителният награден фонд от 41 000 евро вече е раздаден от страна на организаторите. Всички фотографии избрани на първо място донесоха на авторите си по 2000 евро, сребърните позиции получиха 1500 евро, бронзовите - 1000 евро. Участниците, класирали се на четвърто и пето място, получиха съответно по 800 и 700 евро.

  В първото издание на онлайн конкурса VIPA 2016 се включиха 593 фотографа от цял свят. Победителите бяха определени с иновативния алгоритъм на платформата Voubs.com, който позволява максимална прозрачност и следене в реално време на 3 компонента:
  - вота на 9-членно международно жури от професионални фотографи;
  -вота на публиката - стотици хиляди гласове на потребители от 87 страни;
  -популярността и интереса към всяка отделна фотография.

  На официалната церемоня във Vivacom Art Hall ще присъстват четирима от членовете на журито - Белий Ден, Пини Хаму, Ерин Нейтън, както и българската представителка Лилия Йотова.

  stand.bg
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net