Понеделник, 23 Септември 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  10.04.2017  » За ефективността на презервативите  За сексуално активните хора, презервативите остават едно от най-добрите и достъпни решения за понижаване на риска от заразяване с полово предавани болести.

  Въпреки някои несъответствия в доказателствата, изследванията демонстрират, че кондомите са ефективна бариера срещу преминаването на дори най-микроскопичните болестотворни микроорганизми, твърди се в изследване публикувано в British Medical Journal. Според данните, риска от заразяване с гонорея и хламидия спада драстично при употреба на презерватив, както при мъже, така и при жени. Редовната и правилна употреба на кондоми понижава шанса от предаване дори на генитален херпес и човешки папилома вирус.

  Въпреки това, популяризирането на продукта остава противоречиво в много държави (включително България). Не се прави достатъчно за да се разбере, че както в качеството си на противозачатъчно средство, така и в ролята на бариера срещу патогенни микроорганизми водещи до инфекции, кондомите не са 100% ефективни.

  Проблема с ефективността на кондомите има две страни. На първо място, те не ограничават контакта с телесни течности върху цялата площ на половите органи. На второ – средностатистическия потребител, предимно млади хора и тийнейджъри, масово не използват кондомите правилно или редовно.

  Множество проучвания демонстрират, че образователните програми за ползата от кондомите и правилното им използване не успяват да понижат честотата на заболяваемост от полови инфекции, дори в развити държави като Канада, Шведция и Швейцария.

  Учените са на мнение, че училищните програми, демонстриращи поставянето на кондом върху банан са банални и неефективни. Необходим е по-биологичен подход за да стане ясно на младите полови атлети, че последиците от полово предавани инфекции могат да са доживотни: стерилитет, полови дисфункции, тъканни,органни и системни заболявания и др.

  Според данни на Световната здравна организация от 2015 година, 2/3 от полово предаваните болести при човека в световен мащаб се развиват и пренасят от младежи и тийнейджъри, въпреки достъпността на презервативите.

  puls.bg  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net