Нова важна героиня е добавена в осмия филм от "Междузвездни войни", съобщи режисьорът Раян Джонсън на среща с почитатели на поредицата в Орландо.

Кели Мари Тран играе ролята на Роуз от Съпротивата и според Джонсън героинята е символ, че дори наглед най-незабележите хора могат да се превърнат в герои. Режисьорът допълни, че Роуз е най-голямата нова роля в Star Wars: The Last Jedi.

Компанията "Лукасфилм" показа и първи видео клип от новия филм, в който Люк Скайуокър (Марк Хамил) обучава Рей (Дейзи Ридли) и ѝ казва, че е време да приключи епохата на джедаите.

Почитателите видяха и плаката за новия филм, който напомня на този от първия "Междузвездни войни" от 1977г., но и на постера от "Трон".

Компанията "Уолт Дисни" закупи през 2012г. "Лукасфилм" за 4 млрд. долара и реагира на критиките, че в поредицата има твърде малко героини, докато тя е популярна и сред мъже, и сред жени. Така в първия "Междузведни войни", произведен от новия собственик през 2015г., се появи Рей, която бе и главният герой.

Ден преди срещата на феновете с Джордж Лукас и прочути и нови актьори от поредицата от "Дисни" съобщиха, че започват серия кратки анимационни филми, в които жените са основните герои. "Междузвездни войни: Силите на съдбата" (Star Wars Forces of Destiny) ще разказва "непознати истории за героизма, оформил съдбите" на принцеса Лея, Рей и Джин Ерсо (Фелисити Джоунс) от "Rogue One: История от Междузвездни войни".

Анимациите с продължителност 2-3 минути ще се появят през юли в канала на "Дисни" в YouTube, а през есента ще има и нови епизоди по телевизионните канали на компанията.

Компанията за детски играчки "Хасбро" (Hasbro) допълни, че започва да пуска на пазара продукти и кукли на героини от "Междузвездни войни", "за да се свържем с нова аудитория и да отговорим на очакванията на верните фенове".