Сряда, 18 Септември 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.05.2017  » Бирата действа като болкоуспокояващо
  Бирата действа като болкоуспокояващо

  Източник: IStockphoto

  Изпиването на две халби бира е много по-силно болкоуспокояващо, отколкото хапче с парацетамол. Това показва ново проучване на университета в Гринуич, цитирано от Independent. 

  Един литър от любимото пиво на много хора може да намали с една четвърт болката, която усещаме, според анализите на 18 здравни изследвания. Те доказват, че болката спада при увеличение на алкохолното съдържание в организма с 0,08 процента.

  "От нашите проучвания стана видно, че алкохолът в малки дози действа като ефективен аналгетик, като показва клинично релевантни понижавания на интензивността на болката", коментират учените. И препоръчват на хората, които имат хронична болка, да повишат консумацията на бира. Въпреки това уточняват, че алкохолът не трябва да замества медикаментите  и постоянно да се ползва като болкоуспокояващо."Прекаляването с бирата може да влоши здравето на пациентите, затова е по-добре те да се обърнат първо към личния лекар, а не да правят самолечение с напитката", коментира Росана О`Конър, шеф на дирекция "Алкохол и наркотици" в английския център по обществено здраве.  

  Редица проучвания показват, че много от съставките на бирата могат да имат положително влияние върху организма, ако употребяващите я не прекаляват с нея. Например светлата пенлива течност съдържа най-много хмел. Сред другите важни вещества са хумулоновите съставки, лупулоновите киселини и пренилнарингенинът. Първите две групи имат успокояващи свойства, които са много по-силни от същото количество етанол, прието под формата на други алкохолни напитки.

  Пенилнарингенинът е един от най-силните фитоестрогени, познати на медицината. Има сходни свойства като естрадиола, който се препоръчва при жените в менопауза.

  Бирената мая пък съдържа дрожди, които осъществяват ферментационния процес. Те разграждат малтозата до глюкоза, която по-нататък се разгражда до етилов алкохол.

  Друго проучване показва, че съединение, което се намира в една от съставките, може значително да понижи нивата на холестерола, кръвната захар и да спомогне за намаляване на излишните килограми. Според данните при наличието на най-високи дози на ксантохумол нивата на „лошия“ LDL холестерол намаляват с цели 80%, тези на инсулина – с 42%, а тези на специфичен биомаркер за възпалителни процеси – с 78%.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net