Понеделник, 21 Май 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.05.2017  » Редовният секс подмладява кожата и косата
  Редовният секс подмладява кожата и косата

  Източник: IStockphoto

  Пролетта е един от сезоните, през който правим повече секс. Причината е, че времето се затопля и тялото ни произвежда повече серотонин. Този процес обаче може да се обърка и да намали желанието ни за ласки, ако навън продължава да застудява и слънцето се показва едва едва. Въпреки рязката промяна на температурите, редовният секс има много ползи за организма. Ето кои са те:

  По-здрава кожа

  През зимата кожата ни става суха и загрубява. Със смяната на сезоните човек има нужда от малко грижа за тялото и търси естествени начини за подмладяване и подобряване на нейната структура. По-честото правене на секс може да помогне в тази насока. По този начин се подобрява кръвообръщението, увеличава се притока на кислород към кожата и други важни органи. Редица дерматологични изследвания показват, ч е при засилване на кръвообръщението кожата изсветлява и придобива блясък. 

  Подмладява, гони стреса

  Няма спор, че при липсата на секс ставаме по-нервни, отколкото сме по принцип. Това най-често се забелязва при жените, но и при много мъже на различна възраст. Лошото емоционално състояние ни вреди не само на пихиката, но и на нашата кожа, по която бързо се появяват тъмни кръгове под очите и бръчки. Ако правим секс по-често ще намалим вредното влияние на стреса, особено ако имаме повече оргазми, твърдят американски учени. Причината е, че естрогенът, който се освобождава по време на секс повишава нивата на колаген в кожата и тя става по-млада и гъвкава. Освен това физическата активност по време на секс също има положително влияние при борбата с бръчките. 

  По-здрави коса и нокти

  Сексът не е полезен само за здравето на кожата, но и за това на косата ни. Чрез него тялото абсорбира много по-добре хранителните вещества и стимулира метаболизма. Колкото повече витамини и минерали се натрупват в тялото ни, толкова по-здрави коса и нокти ще имаме. 

  По-плътни устни

  Сексът раздвижва и увеличава притока на кръв. По този начин те изглеждат по-плътни, а при редовни контакти ще са и по-здрави. 

  Подобрява съня

  Хората, които имат правят секс поне по 2-3 пъти на седмица спят много по-добре. Причината е, че хормонът окситоцин нахлува в мозъка с по-бързи темпове, „приспива“ и ни кара да се чувстваме по-спокойни.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.04.2018 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ май
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net