Понеделник, 9 Декември 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.12.2017  » 5 неща за лубрикантите
  5 неща, които всяка жена трябва да знае за лубрикантите

  Ползването на лубрикант по време на секс не е задължително, но помага. За някои двойки лубрикантите предлагат възможност за удължаване с още малко на сексуалния маратон, в други случаи те разкриват нови хоризонти пред сексуалното забавление. Във всички случаи лубрикантите са полезно модерно въведение, което носи своите ползи и е добре да се оползотворява.

  И докато ползите от лубриканта засягат и двамата сексуални партньори, в някои случаи той може да провокира и някои неприятни последствия, потърпевш от които по-често са жените. Затова ще представим няколко практични съвета, с помощта на които лубрикантите ще носят само приятни сексуални преживявания.

  Не използвайте лубриканти на маслена основа едновременно с презерватив – някои продукти в състава на този тип лубриканти реагират със силикона и може да нарушат целостта на презерватива. В случаите, когато презервативът е единственото средство за контрацепция, на което разчита жената, комбинирането му с лубрикант на маслена основа може да компрометира защитата от нежелана бременност.

  Не използвайте лубриканти на силиконова основа със силиконови секс играчки – тук опасността отново идва от евентуалното химично взаимодействие между тях, което може да доведе до повреждане на еротичните аксесоари и неприятни последици, предимно за жената.

  Лубрикантите на силиконова основа обаче показват най-голяма трайност при ползване със или без презерватив – водните лубриканти се радват на най-голяма популярност, но бързото им изсъхване е причина те да отстъпват сериозно на тези на силиконова основа, които е необходимо да се нанасят по-рядко. Освен това силиконовите съставки не реагират по никакъв начин с латекса на презерватива и не създават риск от неговото изхлузване, включително при секс в банята.

  Някои типове лубриканти може да провокират вагинални инфекции – проучвания показват, че жените, които ползват редовно лубриканти, са изправени пред по-висок риск от вагинална кандидоза или бактериална вагиноза. Като причина за това се посочват промените, които лубрикантите и най-вече глицеринът в състава им провокират в естественото рH на влагалището. Дори малки промени в него може да създадат благоприятни условия за свръхразвитие на потенциално опасни бактерии или гъбички във вагиналната флора. Затова е добре да се следи съставът на ползвания лубрикант да не крие подобни рискове за жената.

  Жените често гледат с притеснение на нуждата да използват лубрикант по време на секс. Затова е добре да се знае, че използването на лубрикант не означава, че нещо в сексуалните функции на жената не е наред. Дори при нормална вагинална секреция няма проблем да се използва лубрикант. Той е създаден колкото за улеснение на жените, при които сексуалната възбуда не води до достатъчно овлажняване на влагалището, толкова и за подобряване качеството на секса при напълно здрави партньори.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net