16.04.2018  »  Фондацията на Айзък Азимов ще се превърне в сериал
Айзък Азимов

© Associated Press

Айзък Азимов

Научнофантастичната поредица "Фондацията" на Айзък Азимов ще се превърне в драматичен сериал, продуциран от "Епъл", предаде "Ройтерс", цитирайки представители на компанията. Тя ще бъде адаптирана за екран от сценаристите на "Война на световете" и "Черният рицар".

Това е пореден опит за екранизация на цикъла на Азимов, писан между 40-те и 80-те години на миналия век.

"Фондацията" започва като серия разкази, публикувани в Astounding Magazine през 1942 г., десетилетие по-късно преработена в романи. Тя разказва за планета от учени, призвани да спасят човешката цивилизация във воюваща галактика.

През 80-те Азимов пише още четири книги. Оригиналната трилогия, излязла между 1951 и 1953 г., е носител на извънредна награда "Хюго" за най-добра научнофантастична поредица на всички времена.

Премиерната дата на сериала още не е обявена. Това е поредният сериал, с който "Епъл" се надява да излезе на пазара за оригинално съдържание, доминиран от платформи като "Нетфликс", HBO и "Амазон".

Сред другите проекти са поредица за телевизионен сутрешен блок с участието на Рийз Уидърспуун и Дженифър Анистън и римейк на Amazing Stories на Спилбърг от 80-те.

dnevnik.bg

«  Обратно към всички текстове