11.06.2018  » Кралица Елизабет II не е най-богатият монарх в Европа

Кралица Елизабет II не е най-богатият монарх в Европа

Когато чуете думите "кралско семейство", вероятно първо се сещате за британското. То наистина е най-популярното в света, а в последните години за добрия му имидж помогнаха и красавиците Кейт Мидълтън и Меган Маркъл, които се омъжиха за принцовете Уилям и Хари.

Макар Елизабет II да е най-разпознаваемият монарх в Европа, тя съвсем не е най-богатият, сочат данните. Всъщност е чак на четвърто място със своите около 500 - 600 млн. долара (точната сума не е известна).

Кой изпреварва британската кралица? На трето място се нарежда принц Албер Втори от Монако с 1 млрд. долара в сметките си. Смята се, че той притежава една четвърт от земята в кралството си.

Втори е Великият херцог на Люксембург Анри с 4 млрд. долара. Макар технически те да са на цялото кралско семейство.

На първа позиция е принц Ханс Адам II от Лихтенщайн с 5 млрд. долара. Той получава необлагаеми средства за покриване на разходи вместо заплата в размер на 270 709 долара. Сумата може да изглежда малка, в сравнение с това, което получават другите монарси, но състоянието на цялата му фамилия се оценява на 5 млрд. долара, до голяма степен заради притежаваната от тях банка LGT Group и инвестициите, които се правят през фондацията на принца,

Expert.bg
«  Обратно към всички текстове