Четвъртък, 18 Юли 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  05.11.2018  » 1/3 от еректилните проблеми имат генетична основа
  1/3 от еректилните проблеми имат генетична основа, оказва се

  Еректилната дисфункция, позната също така като импотентност, е неспособност да се поддържа ерекция. Проблемът с ерекцията от време на време не е непременно причини за тревога, но ако еректилната дисфункция е систематична, тя може да предизвика стрес, да подсили ниското самочувствие и да нарани междуличностните отношения на мъжа. Не на последно място, самата систематична невъзможност за поддържане на ерекция може да бъде следствие от състояние, което изисква лечение (например, сърдечносъдови проблеми).

  Сексуалната възбуда при мъжа често е дискредитирана като прост и примитивен процес, но в действителност се дължи на комбинация от мозъчни сигнали, хормонални отговори, емоционални състояния, мускулни реакции и функцията на кръвоносните съдове. Когато говорят за еректилни проблеми, учените се опитват да се насочат към комбинации от изброените фактори, така че да престъпят към съответната терапия. В контраст на това, генетичните фактори се споменават сравнително рядко.

  За първи път обаче, екип от изследователи успя да идентифицира специфично място в човешкия геном, което повишава риска от еректилна дисфункция. Откритието е значителен напредък в разбирането на генетиката, която се намира в основата на този изрично мъжки проблем. По-конкретно, проучването установява, че проблемът, ако не се дължи на други рискови фактори, като например индекс на телесната маса, най-вероятно касае вариации в генетичния локус в близост до гена SIM1.

  Важно е да се посочи, че вариациите не са локализирани точно в SIM1, но генетичният локус в близост играе критична роля при регулацията на този ген, чиято биологична функция е свързана със сексуалната репродукция, от една страна, и регулацията на теглото, от друга. Доскоро се смяташе, че 1/3 от еректилните проблеми всъщност имат генетична основа, но знанието на учените спираше до тук. Новото изследване, което е публикувано в Proceedings of the National Academy of Sciences, най-вероятно ще доведе до добро качество на живот не само на мъжете, но и на техните партньори, които страдат мълчаливо от това състояние.

  puls.bg


  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    01.07.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юли
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net