Сряда, 11 Декември 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.11.2018  » 5 причини защо да ядем тъмен шоколад
  5 причини защо да ядем тъмен шоколад

  Специалисти твърдят, че консумацията на шоколад, съдържащ 70-80% какао е от полза за здравето. В 100 грама черен шоколад се съдържат желязо, магнезий, манган, фосфор, калий, цинк, селен и голямо количество мед.

  1. 

  В тъмния шоколад се намират хранителни вещества с успокояващо действие. Черният шоколад облекчава състояние на отчаяние и намалява повишените нива на стрес и тревожност. Според проучвания хората, които хапват тъмен шоколад, подобряват когнитивните си способности. Продължителността и качеството на концентрацията при тях се подобряват.

  2. 

  Сладко-горчивото изкушение може да помогне за подобряване на общото здраве на очите. Подходящо е за хапване от хора със слабо зрение. Предотвратява появата на очни инфекции. Все още няма научни доказателства обаче за ефекта му срещу влошаването на зрението и дегенерацията на макулата.

  3. 
  Дори парченце тъмен шоколад дава сила и енергия. Включването му в ежедневното меню предотвратява появата на внезапна умора. Изключително ефективна е и консумацията му преди тежки физически упражнения. В случай на постоянна умора и замайване обаче, е добре да се направи консултация с лекар.

  4. 

  Черният шоколад съдържа множество антиоксиданти, които се справят с токсините, бактериите, свободните радикали и дори раковите клетки. Това го прави полезен за превенция от преждевременно стареене.

  5. 

  Диетолозите препоръчват консумирането на умерено количество тъмен шоколад за подобряване здравето на сърцето и укрепване на кръвоносните съдове. Той помага за циркулацията и кръвния поток. Освен че предотвратява увреждането на клетките, има и добър ефект срещу сгъстяване на кръвта в артериите. Съдържа минерали и витамини, които подобряват кръвообращението.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net