Вторник, 22 Октомври 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  27.05.2019  » Костният бульон повишава имунитета


  Костният бульон се оказва изключително полезен за повишаване на имунната система. Той съдържа специфични аминокиселини като аргинин, глутамин и цистеин, които стимулират имунитета. Смята се, че традиционно приготвената костна супа спомага за намаляване на възпалителните процеси в тялото, като се предотвратяват също автоимунни заболявания.

  Костният бульон помага за бързото възстановяване на тялото от настинки. Например пилешкият бульон облекчава симптомите на настинката, като ускорява отстраняването на хремата и улеснява дишането. Така че, когато човек е болен, най-добрият избор за храна е точно костният бульон.

  Ползите от костния бульон не свършват дотук. Той е полезен за насърчаване на спокойния сън. Смята се, че консумирането му осигурява важна аминокиселина за съня – глицин, която облекчава тревожността, така че да се постигне спокоен и качествен сън. Така приемането на глицин преди лягане подобрява съня, като на следващия ден се чувства по-малко умора.


  Костният бульон също забавя естествения процес на стареене. Това се дължи на колагена, който се съдържа в бульона. Счита се, че той е мощно средство срещу застаряването на тялото. В допълнение, колагенът поддържа здравето на кожата, ставите и костите.

  Костният бульон може да се консумира по-често от хората, които имат чревни проблеми. Той насърчава здравето на червата, тъй като съдържа желатин, който помага за засилване целостта на чревната стена, но и за намаляване на възпалителните процеси в резултат от непоносимост към храни. Костният бульон дори поддържа здравословния растеж на пробиотичните бактерии в червата и подобрява храносмилането.

  Костният бульон може да помогне дори за отслабване. Той е с високо съдържание на протеин, който помага на тялото да се чувства по-сито за по-дълго време, като не позволява приема на голямо количество калории.

  Костният бульон също може да стимулира процесите на детоксикация в тялото. Той намалява оксидативния стрес върху черния дроб, като му доставя необходимите аминокиселини. В резултат той подпомага отстраняването на токсичните тежки химикали, които са се натрупали в тялото.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net