Сряда, 5 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.08.2019  » Творчеството на Дж. Д. Селинджър излиза в дигитален формат


  Ако отдавна се чудите как да си набавите всички книги на американския писател Джеръм Дейвид Селинджър в дигитален формат, вече ще имате възможност да наваксате. Дългогодишният издател на книгите от автора на "Спасителя в ръжта", Little, Brown and Company обяви, че всичките му творби ще бъдат достъпни дигитално от днес.

  Това е събитие, тъй като за първи път творчеството на Селинджър, който умира през 2010 г. на 91 години, ще бъде качено онлайн в своята цялост, след като приживе той охранява строго личната си неприкосновеност – от 1965 г. престава да публикува, а от 1980 г. – да дава интервюта и изобщо да общува с медиите. Всеизвестно е и ветото му върху екранизациите на неговите произведения.

  Синът на писателя, Мат Селинджър споделя пред "Асошиейтед прес", че решението да се сложи край на това дигитално затишие е било взето, тъй като вече голяма част от читателите предпочитат само електронни книги, а множество хора с увреждания могат да ползват единствено тях.

  "Малко са нещата, които баща ми обичаше повече от цялостното тактилно преживяване от това да четеш печатна книга, но може би обичаше читателите си повече - и това не се отнася само до "идеалния частен читател", за когото пише, а всички читатели", казва синът му, който се занимава със съхраняването на неговото литературно наследство.

  Електронното издаване на книгите е част и от продължаващите цяла година празненства по повод 100-годишнината от рождението на автора през 2019 г. Освен че отбягва да разговаря с медиите и спира да издава нови неща, дълго време отказва и преиздаването на неговите стари творби, както и излизането им в електронен вариант.

  Времената обаче се менят. Сега новите дигитални версии на заглавия, издадени на български в сборниците "Девет разказа" и "Семейство Глас", ще са и с нови корици.

  Според сина му Мат Селинджър предстои и издаването на негови неиздавани досега творби, което обаче вероятно ще отнеме години.

  dnevnik.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »