18.05.2020  » Оскарите може да закъснеят с месеци


Връчването на наградите "Оскар" може да бъде отложено с почти четири месеца, за да има церемония изобщо. Това пише в. "Сън", позовавайки се на свои източници, според които Филмовата академия вече информира студиата, че ще имат по-дълъг прозорец за разпространение на филми, които да могат да бъдат номинирани.

Заради кризата с коронавируса множество големи заглавия бяха отложени - сред тях No Time to Die (последната роля на Даниъл Крейг като Джеймс Бонд), "Топ Гън: Маверик", "Мулан" и "Черната вдовица".

"Ако не бяха променили нещо, щеше да има бунт, а индустрията да бъде съсипана, ако студиата задържат предложенията си, така че да бъдат номинирани за 2022 г.", твърди източникът. "Те предлагат да изтласкат церемонията, която трябваше да е на 28 февруари, за края на май или началото на юни. Това означава, че филмите, които е трябвало да бъдат отложени, ще могат да излязат по-късно тази година или в началото на 2021 г. и пак да могат да участват".

Миналия месец Академията обяви и че филми, които са излезли директно в стрийминг платформите, ще могат да бъдат номинирани.

Скоро след това Телевизионната академия съобщи, че номинирани за "Оскар" проекти няма да могат да бъдат номинирани и за наградите "Еми" от догодина.

Не се знае обаче как ще се проведе нито една от церемониите - през април кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети коментира пред Си Ен Ен, че големи събирания може би няма да бъдат разрешени в града в продължение на по една година. Наградите "Еми" трябва да бъдат връчени на 20 септември, а "Грами" - на 31 януари догодина.

dnevnik.bg

«  Обратно към всички текстове