21.04.2017  » БДЖ организира aтракционно пътуване с парен локомотивБДЖ организира aтракционно пътуване с парен локомотив от серията 16.27 за Гергьовден, 6 май, като по време на пътуването ще се заснема и музикален клип на певицата Хилда Казасян. Гергьовската композиция тръгва в 09:40 ч. от Горна Оряховица и ще се движи по маршрут до гара Трявна, със спирки във Велико Търново, Дряново и Бачо Киро – за желаещите да прекарат празничния ден на Дряновския манастир. Билети за пътуването могат да бъдат закупени от билетната каса в Русе и гарите в Горна Оряховица, Велико Търново, Дряново, Трявна, Варна, Пловдив и София.

Цената на двупосочния билет със запазено място е 29 лева. В състава на композицията ще бъде включен и вагонът на Борис ІІІ от „Корона експрес”, който ще бъде разглеждан по време на самото пътуване като музей на колела. Цената на билета от Русе до гара Горна Оряховица е 6.10 за пътнически и 7.00 лева за бърз влак в едната посока.

Локомотивът е произведен през 1948 г. в Австрия и днес в света се движат само два от тази серия – единият е в България и ще бъде начело на празничния Гергьовски влак, а другият – в Люксембург.

След пристигането в Трявна, пътниците ще могат да получат автографи от певицата Хилда Казасян и да си направят селфита както с нея, така и с машиниста Алберт Иванов и неговия екип.

 АРЕНА

«  Обратно към новините