Понеделник, 16 Юли 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  26.04.2017  » Предстои цялостно обновяване на сградата на Комплекса за социални услуги за деца и семейства  Скоро ще стартират дейностите по Проект „Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност и мерки, съгласно Наредба №4 за достъпна среда на Комплекс за социални услуги за деца и семейства“ в община Русе. Днес в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, заместник-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров подписа договора.

  Проектът е на стойност 1 463 794,74 лв. и е с продължителност 30 месеца. Той предвижда цялостно обновяване на сградата на Комплекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) и прилежащото дворно пространство чрез основен ремонт, внедряване на мерки за енергийна ефективност, мерки за достъпна среда и за осигуряване равни условия на хората в неравностойно положение. КСУДС предоставя социални услуги в подкрепа на деца и техните семейства, като алтернатива на институционалната грижа за деца в риск с функциониращите „Център за работа с деца на улицата“ и „Център за обществена подкрепа“.

  Сред предвидените дейности в проекта са вътрешен ремонт на стените с хидроизолация, полагане на топлоизолация, отстраняване на неизправности по настилки и мазилки, ремонт на покрива. С цел осигуряване на безопасност при евакуация, предстои да се изгради ново монолитно стоманобетонно стълбище, а за осигуряване на достъпната среда в сградата се предвижда асансьор. На покрива на сградата ще бъде монтирана система от слънчеви колектори, предвидена е подмяна на ВиК инсталацията, цялостна подмяна на ел. таблата, осветлението и осветителната инсталация; реконструкция на пожароизвестителната система, разширение на СОТ системата и нова система за видеонаблюдение. Предстоят обособяване на мултифункционално игрище и площадки за изнесени уроци на открито, облагородяване и озеленяване в дворното пространство, като е разработено и декоративно пространство – розариум с обособени места за сядане и отдих, а съществуващите детски площадки на територията на комплекса ще бъдат свързани с новопроектираните открити обекти.


  Проектът се реализира по Оперативна програма Региони в растеж 2014-2020, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, процедура BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    01.07.2018 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юли
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net