Вторник, 19 Юни 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.08.2017  » Закалявайте правилно детето!  Летните месеци са времето, когато трябва да закалим децата си, за да ги предпазим от грип, настинки и други инфекциозни заболявания. Това е моментът, в който могат да бъдат използвани чистият въздух, слънцето и водата, коментира педиатърът в Медицински център "Медика Експерт" д-р Галя Андреева. Освен закаляване, подобни процедури оказват положителен ефект върху съня и апетита на детето, допълват специалистите. През лятото могат да се използват възможностите, които предлагат почивките на море и планина. Специалистите препоръчат море за деца с увеличени или проблемни сливици и планина за тези с дихателни проблеми.

  За да се започне закаляването, е необходимо детето да бъде напълно здраво. По думите на д-р Андреева, която е дългогодишен педиатър, закаляването трябва да се прилага от най-ранна възраст. Хубаво е това да започне с въздушни бани и разходки на открито. Децата са особено чувствителни към липсата на свеж въздух. Престоят по-продължително време в лошо проветрени помещения, може да доведе до нарушения в съня, загуба на апетит, гадене, главоболие и анемия, допълва д-р Андреева.

  Сънят на свеж въздух оказва изключително благоприятно въздействие не само за растежа и развитието на детето, но и за съзряването на нервната система. През лятото детето може изцяло да прекара времето за сън навън.

  Особено полезни са разходките на открито, като продължителността се увеличава постепенно. Трябва да се съобразим с температурата, която се съобразява с възрастта на детето. Една от най-приятните закалителни процедури са слънчевите бани, тъй като слънчевите лъчи оказват положително влияние върху имунната система на детето. Излагането на слънце обаче трябва да се прилага много внимателно и да е съобразено с външната температура. Подходящото време за плаж е до 10 ч. сутрин и след 17 ч. следобяд. Важно е постепенно увеличаване на продължителността – от 5-10 минути до 30-40 минути.

  Трябва да се обърне специално внимание на облеклото на детето. То трябва да е подбрано така, че да не се допусне прегряване. Материята също е значение. Най-добре е тя да е от памук, така че кожата на детето да може да „диша”. Не на последно място е важно главата на детето да бъде предпазена с шапка.

  Важна закалителна процедура е въздействието с вода. Това може да се извършва на открито или на закрито. Важно e подобни процедури да се извършват непрекъснато, така може да очакваме нужния резултат през цялата година.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    31.05.2018 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юни
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net