Сряда, 18 Юли 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  14.09.2017  » Интерактивен център В света на ранното детство отвори врати


  Първият в страната интерактивен център „ В света на ранното детство“ бе открит днес с водосвет и прерязване на лентата от Дейвид Бисет от сдружение „Еклвилибриум“ и Йенс-Йорген Педерсен - директор на програма Villumfonden към фондация „Велукс“.

  Средствата, в размер на 1.6 млн. лева са осигурени от фондацията, идеята е на „Еквилибриум“, строежът на различни фирми, избрани от организацията, а дигиталната реализация на центъра и техническите решения са на Арена Медиа, като всички визуализации са с уредени авторски права.

  Галина и Дейвид Бисет

  Първият в България семеен интерактивен център „В света на ранното детство“ представлява място за срещи на семейства с малки деца в неформална среда, в която ще се демонстрират иновативни методи за общуване. Става въпрос за възрастни и деца заедно. Това е място за учене и наслаждаване на свободната игра и по този начин да учат. Това каза при откриването председателят на УС на сдружение „Еквилибриум“ Дейвид Бисет. Това е място и аз възрастните, като ние искаме от тях да наблюдават децата, да играят с децата и да чуват децата, допълни Бисет.

  Гости на церемонията бяха Лин Микнеър (директор) и Тереза Болджър (преподавател) от Центърът Cowgate Under 5s в Единбург, признат за една от най-добрите детски градини в Европа, Вибеке Бинг - старши социален работник, пионер в създаването на мрежа от семейни центрове в Швеция. Представители на Семейния център Tradet в Гьотеборг - един от най-старите и развиващи се семейни центрове в Швеция, Мариън Маклауд - мениджър политики на една от водещите в Шотландия неправителствени организации за деца, Children in Scotland. Кристиан Холтет - консултант за Фондации „Велукс“.


  Новаторството на сдружение „Еквилибриум“ е, че вкарва природата във вътрешните пространства - Семейният центърът за ранно детско развитие е изграден изцяло с природни материали. В него хората работят, децата играят, родителите и възрастните също играят в една природна среда, а със звук и светлина се постигат различни усещания за различни пространства, за различни сезони. Това е и учебна среда за възрастни, които са родителите или специалистите.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    01.07.2018 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юли
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net