Сряда, 18 Юли 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  21.09.2017  » Пълните отличници на Випуск 2017 на РУ получиха дипломите си от Игнат Канев

  870 бакалаври и магистри се дипломираха днес в Русенския университет. Петнадесет пълни отличници получиха дипломите си от дарителя и Доктор Хонорис Кауза на висшето училище – Игнат Канев.


  Гости на тържеството бяха председателят на Общинския съвет и председател на Общото събрание на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, зам. областният управител на Област Русе Валентин Колев, заместник-кметът на Община Русе Страхил Карапчански, Вартан Вартанян – директор на дирекция „Регионална служба по заетостта“ в Русе, изпълнителният директор на Русенската търговско-индустриална камара Милен Добрев, изпълнителният директор на Еврорегион Данубиус - Лили Ганчева, Елена Минкова – изпълнителен директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ представители на партньорски институции и фирми.

  „Пазете името на Русенския университет чисто, защото всеки от вас е оставил частица от своя дух, амбиция и мечта в него!“, пожела на абсолвентите ректорът проф. д-р Велизара Пенчева.

  Председателят на Общински съвет - Русе и на Общото събрание на Русенския университет каза на абсолвентите, че получават диплома от един бързо развиващ се, проспериращ, иновативен университет, с която достойно могат да се представят пред бъдещите си работодатели.


  Игнат Канев получи благодарствена грамота от ректора за подкрепата му в развитието и обновяването на материално-техническата база на Русенския университет и за участието му в Промоцията на випуск 2017, а от името на дипломантите отличникът Слави Георгиев му подари статуетка, символ на мъдростта и знанието. В обръщението си към абсолвентите г-н Канев пожела на абсолвентите да бъдат добри българи, където и да отидат по света.

  Трима бакалаври, пълни отличници, приветстваха своите колеги: Теодора Йорданова от специалност „Компютърни системи и технологии“, Лиана Янева, която се дипломира в специалността „Екология и техника за опазване на околната среда“ и Слави Георгиев от първия за България випуск на специалност „Финансова математика“.

  Седемдесет и пет първенци на специалностите получиха документите си за завършено висше образование в зала Канев. След тържествената церемония празникът продължи по факултети.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    01.07.2018 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юли
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net