Понеделник, 22 Октомври 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.10.2017  » Проф. Румяна Ценкова със специализиран курс в РУ

  „Аквафотомиката и приложенията й в различни сфери на живота“ бе темата на специализиран курс, който изнесе пред преподаватели от Русенския университет проф. Румяна Ценкова. Той бе част от проекта „Подкрепа за развитието на човешките ресурси в областта на научните изследвания и иновации в Русенски университет „Ангел Кънчев“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“. В началото на събитието ректорът проф. Велизара Пенчева приветства участниците и акцентира върху повишаването на квалификацията на преподавателите в контекста на динамично променящата се среда.


  Курсът бе първият от общо 23 специализирани обучения, в които ще се включат преподаватели от осемте факултета и филиалите на висшето училище. Поради голямото разнообразие на специалностите в университета и научната дейност на преподавателите: машиностроене, електротехника и електроника, комуникационна техника, селскостопанска техника, транспорт, право, икономика, информатика и др., курсовете са разделени на две групи. Първите 13 ще бъдат подготвени и проведени от учени, които са се доказали в своята научноизследователска и развойна област, работещи в университетите. Втората група от 10 специализирани лекции ще бъдат проведени от представители на фирми или организации, които развиват иновационна дейност и са внедрили най-новите технологии в съответната област. Целта е участниците в обученията да получат практически знания от първите в различните сфери на икономиката.

  Днешният лектор - проф. Румяна Ценкова е професор в Университета в Кобе, Япония; доктор на инженерните науки в Тимирязевската академия – Москва и на Русенския университет; на селскостопанските науки в Хокайдския университет – Япония. Основава Лаборатория по биоизмервателни технологии в инфрачервения спектър, специализира се в изследване на спектралните свойства на водата. Научните й открития се използват за иновативна медицинска диагностика. В момента е своеобразен посланик на Русе в Япония.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net