Сряда, 12 Декември 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  13.11.2017  » Областният информационен център – Русе започва традиционната си есенна обиколка


  Областният информационен център – Русе започва традиционната си есенна информационна обиколка в общините на област Русе от 15 ноември 2017 г. Този път тя е посветена на 10 –те години от членството на България в Европейския съюз. Във всички населени места, които експертите на центъра ще посетят, пред хора от третата възраст експертите ще разкажат кога, как и защо е създадена Общността, как тя функционира и защо се разширява. Възрастните хора ще бъдат запознати също с ползите от съществуването на общия ни европейски дом.

  20 метро станции, 37 пречиствателни станции, над 1200 км. пътища, 41 000 кв. км защитени зони, над 7 млрд. евро инвестиции в земеделските райони и селското стопанство са реализирани в България. Акцент ще бъдат и другите ползи за българските граждани – възможността на пътуват свободно в ЕС, да учат и работят там, да се възползват от общия пазар, да обменят опит и знания.

  Експертите на ОИЦ-Русе ще запознаят гражданите с конкретните проекти, които са станали факт през стария програмен период и които се реализират сега от 2014 година насам в техните общини и населени места. Ще ги информират и за дейността на Областния информационен център и за услугите, от които те могат да се възползват.

  Според управителя на ОИЦ- Русе Камелия Махакян, изборът е провокиран от наскоро провело се в Русе мащабно събитие с хора от третата възраст под наслов „Активно дълголетие“. Там бе показан интерес към темите, свързани с ЕС и еврофондовете, които предоставят в областта на социалните дейности, продължаващото обучение и осъществяването на различни културни и обществени проекти, както и възможността за заетост след пенсия.

  Информационният тур на Областния информационен център ще се осъществи в 13 населени места от 8-те общини на областта. Ще започне от Ценово и ще приключи на 6ти декември в Ново село, община Русе.

  ОИЦ – Русе е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net