14.11.2017  » Представят истории на успели българи в библиотеката


Книгата „Вдъхновяващи истории на успели българи” ще бъде представена днес от 18.00 часа в РБ „Любен Каравелов“. Това е проект на онлайн списание Амбиция. Печатната книга съдържа 50 истории на вдъхновяващи българи (7, от които са русенци), написани от 10 автора в продължение на 2 години. Като допълнение към печатното издание се разпространява безплатната електронна книга и аудио книга с 11 истории.

Историите са събирани и обработвани в продължение на 2 години. Те са интересно четиво за адаптивната  концентрация  на младото  BG-поколение към бързо променящия се модерен, дигитален свят. В книгата са включени истории на българи от цял свят в различни сфери на дейност и с различни разбирания за успеха - иноватори, спортисти, музиканти, художници, майки, бизнесмени, фотографи, бохеми, пътешественици.

Сред тях са русенците Десислава Николова, основател на „Моторета Груп” и живяла дълги години в Китай; Валентина Щайн, създаваща персонализирани детски книги в Берлин; Станислав Събев, културист в САЩ и съветник по въпросите за тренировки и хранене; д-р Антон Борисов, ветеринарен лекар във Франция; Цвета Трендафолова, дизайнер на бижута за големи модни марки; Ралица Паскалева, актриса;  Любен Рабчев, бизнесмен; Таня Кънчева, моден дизайнер в Лондон; Явор Попов, икономист, следвал и работел в Англия, но завърнал се в България; Ивелина Димитрова, занимаваща се с благотворителни каузи.

АРЕНА
«  Обратно към новините