Понеделник, 22 Октомври 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  17.11.2017  » Юридическият факултет на РУ - естествен център на юридическото образование в Северна България

  През последните години Юридическият факултет на Русенския университет се разви много. Той се превърна в естествен център на юридическото образование в Северна България. Това каза заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов. Той участва в тържествено събрание по повод на 25 години от основаването на Юридическия факултет на Русенския университет.


  По думите на проф. Проданов това е много хубав юбилей на факултет към един от "най-проспериращите български университети в момента".

  Деканът на факултета проф. Лъчезар Дачев заяви, че 25 години е добър срок да се даде отговор има ли бъдеще едно начинание, добре ли е започнато и развито и какви са перспективите.

  "Мисля, че отговорът е положителен. Свършихме добра работа. Дадохме шанс на хора от региона и извън Североизточна България. Около 2000 юристи са завършили за тези 25 години", каза Дачев.


  Проф. Петя Шопова - преподавател в Юридическия факултет, заяви, че 25 години са прекрасна младост и зрялост на факултета.
  "Ние сме възпитали поколения юристи, които се реализират прекрасно както в Русе и в региона, така и в цялата страна. Щастливи сме, защото сме успели да обучим толкова млади хора", каза Шопова.

  Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев посочи, че завършилите факултета са се реализирали в следствието, прокуратурата, съда, полицията, включително има съдия и във Върховния административен съд.
  Постоянният академичен състав на Юридическия факултет се състои от 40 души, от които осем професори, осем доценти, осем доктори по право и 16 асистенти.

  От ръководството на Русенския университет съобщиха, че факултетът разполага с най-добрата в страната материална база - лекционни зали, кабинети, най-съвременно техническо оборудване, административни офиси, както и със самостоятелна факултетска библиотека. Създадена е и съдебна зала за студентите. Предстои да заработи и Център за криминологични изследвания.

  Сред официалните гости на тържеството днес бяха Боян Магдалинчев - представляващ Висшия съдебен съвет, Елеонора Николова - председател на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (ЦППКОП) към Министерски съвет, и Михаил Миков- председател на 42-ро Народно събрание и бивш председател на БСП, който е един от първите преподаватели в Юридическия факултет.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net