Вторник, 20 Ноември 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  06.12.2017  » 10 години отбеляза Специализираната болница за активно лечение по кардиология Медика Кор


  10 години от създаването си отбелязва днес Специализираната болница за активно лечение по кардиология "Медика Кор". Тогава за пациентите са се грижили 9 медицински сестри и 2 санитарки, а в историята на болницата е записано името на първия пациент – Марин Станков.

  Към момента лекарите наброяват 28, от тях 5 са инвазивни кардиолози, 7 специалисти по кардиология и 9 специализанти по кардиология. 5 от лекарите имат втора специалност - вътрешни болести. В екипа работят и 2-ма анестезиолози, 3-ма лекари по клинична лаборатория и 2-ма лекари със специалност образна диагностика. Медицинските сестри са 26, от които 9 инвазивни. За хигиената в болницата се грижат 9 санитари.
  За десетте години в Специализираната болница за активно лечение по кардиология "Медика Кор" са обучени 4-ма инвазивни кардиолози и 9 инвазивни медицински сестри.

  От откриването досега през лечебното заведение са преминали 24 838 пациенти. За 10 години с остър миокарден инфаркт са преминали 4 684 пациенти.

  В болницата са лежали от всички области в България. Най-много болни са постъпили от областите - Русе, Силистра, Разград, Търговище и Велико Търново. В болницата са спасени и много чужденци.

  Специализираната болница за активно лечение по кардиология "Медика Кор" е оборудвана с последно поколение ехокардиограф, съдов дуплекс-доплер, стрестест система, апарат за интрааортна балонна контрапулсация, апарати за синхронизирано кардиоверзио с бифазни потенциали. На пациентите с всички видове сърдечни заболявания могат да бъдат извършени коронарографии, периферни ангиографии и инвазивни процедури с последно поколение ангиограф. Апаратът е снабден и със софтуер за невроинтервенционални процедури.

  От 6 години кардиологичната болница е организатор и на практическия семинар с онлайн връзка "Русенски ендоваскуларни дни". По време на семинарите наши и чуждестранни специалисти представят съвременни методи за лечение и диагностика.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net