07.12.2017  » Среща в Русе за устойчива мобилност край река Дунав


„Планиране за устойчива мобилност в туристическите региони край Дунав“ е темата на информационната среща на експерти от общините Русе, Свищов, Тутракан и Силистра, която ще се състои днес, в малката конферентна зала на хотел „Дунав плаза“ в Русе. Поканени са да участват представители на общинските администрации, НПО, академичните среди и институции, ангажирани с концепцията за устойчива туристическа мобилност край Дунава.

Срещата е посветена на изграждащата се мрежа от интересни дестинации край река Дунав от 9 държави, т.нар. Трансданюб перли. Концепцията за устойчива мобилност край реката насърчава създаването и развитието на възможности за туризъм чрез автобус, влак, велосипеди, речен транспорт. Мрежата се ангажира с популяризиране на услугите, както и със съдействие на местните заинтересовани лица да прилагат мерки за устойчива мобилност в туризма. Очаква се участието в мрежата да се превърне в силен маркетинг инструмент за градовете перли.

Домакин на срещата е Клуб „Устойчиво развитие на гражданското общество“, български партньор в международния проект „Трансданюб.перли“, финансиран от Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“.

АРЕНА

«  Обратно към новините