Четвъртък, 17 Януари 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  12.12.2017  » Представят книга за 50 години катедра по български в РУ

  Книгата „50 години Катедра по български език, литература и изкуство – традиции, научни търсения, постижения“ ще бъде представена днес от 16:30 часа в зала 2Г.204 („Сименс“). Тя е резултат от разработването на проект по Фонд Научни изследвания към Русенския университет „Ангел Кънчев”. Изданието е колективен труд на членовете на Катедрата и се посвещава на всички, които през годините са работили за нейното изграждане и са защитавали името ѝ.


  Книгата ни връща назад и проследява 50-годишното достойно присъствие на Катедрата по български език (литература и изкуство) в пространството на хуманитаристиката. Настоящата Катедра „Български език, литература и изкуство“ е продължител на делото на две основополагащи катедри: Катедра „Български език“ към Института за детски и начални учители „Вела Благоева“ и Катедра „Български език“ към Факултета за чуждестранни студенти във Висшето техническо училище „Ангел Кънчев“. В изданието е отделено място и на заслугите, поради които през месец май 2017 г. преподавателите от Катедра „Български език, литература и изкуство“ към Русенския университет „Ангел Кънчев“ бяха отличени с Награда „Русе“ 2017 в категорията „Образователна институция, преподавателски или научен екип“ за активна дейност по съхраняване на българския език, история и култура и утвърждаване на град Русе като съвременен културен център. Представени са още: Научният център по фолклор, литература и лингвистика „Св. Димитър Басарбовски”, който функционира към Катедрата, обучението по бакалавърски, магистърски и докторски програми, за които отговаря Катедра БЕЛИ, международната дейност на Катедрата и студентските клубове към нея, както и научните и творческите търсения на преподавателския екип. Любопитен е и фотоалбумът на Катедрата, включен в изданието.

  На представянето на книгата са поканени всички, участвали в създаването и развитието на Катедрата по български език, литература и изкуство, приятели и съмишленици, колеги от университета, настоящи и вече завършили, успешно реализирали се, студенти от специалност „Български език и история“.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net