Вторник, 18 Декември 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.01.2018  » Готов е ОВОС на магистралата Русе - Велико Търново


  Одобрен от МОСВ е Докладът за Оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение за изграждането на автомагистралата "Русе - Велико Търново". Това съобщава в профила си във Фейсбук русенският депутат от ВМРО Искрен Веселинов."С това пада последната административна пречка пред същинския процес на проектиране и строителство за този жизнено важен за Северна България обект", коментира Веселинов.

  Тръжните процедури за изграждането на автомагистралата "Русе - Велико Търново" трябва да започнат тази година, обеща при общественото обсъждане в Русе председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Дончо Атанасов. Строителството ще бъде разделено на няколко лота, за да може да се работи едновременно на няколко участъка.


  Докладът е дело на "Данго Проект Консулт" ЕООД и разглежда трите варианта на магистралата "син", "червен" и комбиниран. Експертите препоръчват комбинирания вариант като най-щадящ околната среда.

  Прогнозите са трафикът по бъдещата магистрала да достигне над 10 000 автомобила дневно чак през 2045 година.

  Трасето на магистралата Русе – Велико Търново по комбинирания вариант е с дължина от 133 км, преминава през две области – Русе и Велико Търново и десет общини.

  Началото на магистралата ще бъде при бъдещия втори мост на Дунав, който се предвижда да е в източната част на промишлената зона на Русе – на около 3 километра от сега съществуващото съоръжение.

  Магистралата ще обхожда западно Велико Търново, а краят й ще е след град Дебелец по посока на второкласния път II-55.

  Трасето на магистралата се развива по нов терен извън съществуващия сега първокласен път I-5.

  Проектът е разделен на три участъка - Русе – Бяла (40 км), обход на град Бяла (36 км) и Бяла – Велико Търново (57 км). По него е заложено изграждането на 22 моста и виадукта с обща дължина от близо 15 км.

  Ще бъдат засегнати 3848 имота с обща площ от 11 725 дка. От тях 695 дка е орната земя, има и 48 дка овощна градина.

  АРЕНА



  «  Обратно към новините



 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА



 • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net