13.02.2018  » Конкурс за есе в РУ посветено на Деня на франкофониятаПо случай Деня на франкофонията – 20 март, Русенски университет „Ангел Кънчев” и Университетската Агенция на франкофонията обявяват конкурс за есе на тема „Préparer lavenir ce nest que fonder le présent” (Antoine de Saint-Exupéry) / „За да подготвиш бъдещето си, трябва само да създадеш свое настояще” (Антоан дьо Сент-Екзюпери).

В конкурса могат да се включат ученици от горните класове в гимназии, където се предлага изучаване на френски език, и студенти.

Есетата ще се оценяват по няколко критерия – съответствие със зададената тема, обем, структура, правопис, стил и език, оригиналност.

Авторите на есетата, класирани на първите три места, ще получат награди, които ще им бъдат връчени от ректора на Русенския университет на тържествено събитие в Деня на франкофонията.

Всички участници ще получат сертификат, който им дава възможност да участват в класиране в специалности на Русенския университет. Есето трябва да съдържа 180/200 думи. Краен срок за изпращане на творбите: 15 март 2018 година.

Есетата ще се приемат по електронна поща: ruivanova@uni-ruse.bg или на адрес: гр. Русе, ул. „Студентска”8, 7 корпус, 7.216 – за Румяна Иванова.

Участниците задължително трябва да посочат трите си имена, електронна поща, пощенски адрес и телефон за връзка.

АРЕНА

«  Обратно към новините