13.02.2018  » 1500 туристически обекта влизат в аудиопътеводител

1500 туристически обекта от двете страни на река Дунав влизат в нов българо-румънски аудиопътеводител. 800 са българските и 700 румънските забележителности. Идеята е на Русенска търговско-индустриална камара, Търговско-промишлена палата-Враца и CCMP Europroject гр. Слатина (Румъния). “Трансграничен аудио пътеводител” се финансира по Програмата Interreg V-A Румъния-България с общ бюджет 689 000 евро.


Всеки, който иска да посети дадена туристическа забележителност, може да се ориентира от мобилно приложение, достъпно в Google Play, или в сайта на пътеводителя www.audiotravelguide.eu, разказа Стела Дионисиева от Русенска търговско-индустриална камара. Отделните категории са 5 - история, религия, забавления и развлечения, спорт и здраве.

Създадена е специална безплатна телефонна линия с беседи за туристическите обекти. Набира се номер и после кодът на обекта, който е поместен в хартиен справочник или в мобилното приложение. Тенденцията е в бъдеще проектът да се обогатява, коментира Дионисиева. От партньорските организации, осъществили аудиопътеводителя, приемат коментари и препоръки на място и през Фейсбук страницата на пътеводителя.

АРЕНА

«  Обратно към новините