Петък, 18 Януари 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.04.2018  » Устойчивото развитие на Дунавския регион дебатират в Русе

   

  Русенският университет в партньорство с Администрацията на Президента на Република България и Община Русе организира конференцията „Устойчиво развитие на Дунавския регион“. Форумът ще се състои в Канев център на 4 май 2018 г.

  В програмата са включени три паралелни кръгли маси с участието на чуждестранни партньори, представители на бизнеса,  организации от публичния и неправителствения сектор. Първата е посветена на развитието на транспорта и инфраструктурата в Дунавския регион, на втората ще се обсъжда устойчиво опазване на природното и културното наследство, а на третата - устойчивият растеж на иновациите и икономиката на знанието в Дунавския регион в условията на индустрия 4.0.

  Във втората част на конференцията са предвидени два панела. В дебата за добавената стойност на висшето образование за устойчивото развитие на Дунавския регион ще участват евродепутати, ректори на висши училища, преподаватели и студенти. Вторият панел на конференцията, посветен на устойчивото развитие на Дунавския регион и свързаността между регионите в Европа ще събере в Канев център президентите на България, Австрия и Румъния – Румен Радев, Александър Ван дер Белен и Клаус Йоханис, които ще споделят своите виждания по темата и ще участват в дискусия със студентите.

  Дунавският регион е дом на над 100 милиона души или една пета от населението на ЕС. Регионът има стратегическо положение и роля, свързвайки ЕС със съседните му държави, черноморския регион, Южен Кавказ и Централна Азия. През него преминава реката с най-голямо международно значение в света, река Дунав, която представлява важна транспортна ос, жизненоважен взаимосвързан хидроложки басейн и световно признат екологичен коридор. Обединяването на усилията на политици и представители на академичните среди за мобилизиране на държавите и общностите биха помогнали за укрепването на Дунавския регион.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net