Петък, 18 Януари 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.04.2018  » Васил Найденов пее на площада за празника на Русе


  По случай 6 май – Деня на храбростта и Българската армия и Празник на Русе – Община Русе кани всички русенци и гости на града на серия от празнични събития, които започват още на 2 май.

  На 2 май, сряда, от 13:00 часа в Заседателна зала на Община Русе ще се проведе Тържествената церемония-концерт за връчване на званието „Почетен гражданин на Русе“ 2018.

  В петък, 4 май, от 10:00 ч., по ул. „Александровска“ под мотото „Европа обича България от Русе“ ще бъдат експонирани арт инсталации, изработени специално за празника от деца и родители от 7 детски градини.

  Вечерта, от 19:00 ч., в Доходно здание, русенската публика ще има възможността да види и чуе на живо музикантите от Оркестъра на Въоръжените сили на САЩ в Европа. По-рано през деня, от 11:00 ч., квинтет от оркестъра ще направи стрийт пърформанс на пл. „Свобода“. Репертоарът на музикантите включва най-доброто от американската музикална сцена на Бродуей и екрана на Холивуд, мелодиката на диксиленда на Ню Орлиънс, както и традиционни произведения за духов оркестър, маршове и забележителни инструментални соло творби. Събитието в Русе е организирано от Община Русе и Посолството на САЩ, и е с вход свободен - специален подарък за всички русенци по повод Празника на града.

  В празничния 6 май, в 9:00 ч., в Храм „Св. Георги“, ще бъде отслужена Празнична света литургия. В 11:00 ч., на площада пред Общината, следва Празничен концерт на децата на Русе, с участието на изпълнители и състави при ОбДЦКИ – Русе, а в 12:00 ч., на пл. „Княз Александър Батенберг“ пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, ще се състои Тържествена церемония за Деня на храбростта и Българската армия.

  Празничната вечер на 6 май ще продължи с концерт на един от най-обичаните от поколения българи изпълнител - Васил Найденов, от 20:30 ч., на площада пред Общината и ще завърши с пищна заря.

  АРЕНА


  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net