Сряда, 20 Февруари 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  10.05.2018  » Нови автомобили и земеделска техника на изложение в РУ

  В Русенския университет бе открито двадесетото издание на Изложението на техника, технологии, стоки и услуги. Производители на автомобилна и земеделска техника представиха своите нови модели.


  В приветствието си към участниците и гостите ректорът, чл.-кор. проф. Белоев сподели хронологията на започналото като експо на земеделска техника и превърнало се във форум, събиращ ученически и студентски стартиращи компании с реалния бизнес изложение. Той отбеляза, че в последните години традиционните участници – производители на земеделска техника намаляват, но това дава възможности за развитие в други посоки.


  Официални гости на откриването бяха кметът на Община Русе - Пламен Стоилов, областният управител на Област Силистра – Ивелин Статев, заместник областните управители на Област Русе – Свилен Иванов и Валентин Колев, зам. областният управител на Област Разград – Евгени Драганов, генералният консул на Руската федерация в Русе - Андрей Громов, представители на партньорски организации и фирми.

  В двора на университета са разположени зърнокомбайни, трактори и земеделски машини; леки, лекотоварни, товарни и специализирани автомобили. Във фоайето на Корпус 2 има демонстрации на технологии за дигитализация, а авто-мото клуб „Ручсукъ“ показва автомобили, които ще участват в ретропарада през месец юни. Членовете на клуб „Палитра“ към Русенския университет и тази година показват произведенията си, които грееха с ярките си цветове.


  В програмата на изложението днес са предвидени няколко семинара - „Високотехнологични съвременни задвижвания в земеделската техника”, „Съвременни тенденции в автомобилостроенето“ и „Спазване на законоустановените изисквания за управление за кръстосано съответствие”.

  В 16 часа в зала 2.101 ще се проведе Вечер на педагогическите специалности. Студенти от Предучилищна и начална училищна педагогика, Начална училищна педагогика с чужд език и Социална педагогика са подготвили програма, в която ще се включат деца и ученици от партньорски детски градини и училища.  Също в 16 часа, но в 2.209, ще има Вечер на специалностите в ПН „Информатика и компютърни науки“. Ще бъдат наградени първенците от вътрешните кръгове на Университетската олимпиада по програмиране, студентската научна сесия и други отличили се през последната година студенти.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net