Петък, 18 Януари 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.05.2018  » В събота вечер на крепостта - Danube Sunset Sessions


  "И надвечер, в реката тиха, Слънцето залязва... а слънчогледите остават без компас... между деня угасващ и нощта..." Илия Деведжиев. Danube Sunset Sessions е периодично събитие, чието първо издание се състоя на 19 юли, 2016г.


  На 19ти май, 2018 година на римска крепост Sexaginta Prista в Русе, ще се проведе осмото издание на събитието, в рамките на "Европейска нощ на музеите 2018" с партньорството между Регионален исторически музей - Русе и Медия Фреймс, продуцентска къща и отскоро официален звукозаписен лейбъл.

  Danube Sunset Sessions представя наживо и чрез аудио и видео записи, по традиционен и нетрадиционен начин, съвременна музика, визуални изкуства и градска култура.

  Danube Sunset Sessions се провежда в часовете малко преди и около залезa на Слънцето, на кея на град Русе или на място от където се открива подходяща гледка към реката и залеза над нея. В зависимост от сезона събитията понякога продължават и малко след залез. По традиция сесиите са за широк кръг аудитория и безплатни за зрителите. Така те могат да бъдат посещавани от максимално широк кръг публика, както и да бъдат видяни и слушани от случайно преминаващи граждани, без това да пречи на техния естествен ритъм на живот, разходка или почивка.

  Музикалната (стилова) ориентираност също е доста широка и отворена, но казано накратко задължителен елемент е присъствието на съвременен електронен звук във всяко едно от изданията. Всичко от света на електронната и електронната танцова музика има място по време на сесиите, като организаторите обръщат специално внимание на така наречената ъндърграунд музика, която винаги има нужда да бъде презентирана пред по-широка аудитория.

  Андрей Тотев - RudeBrutal (photo by Diyan Donchev)

  В осмото издание на Danube Sunset Sessions на 19ти май ще се проведат три музикални сесии между 19.00 и 24:00 ч. като зад пулта последователно ще застанат Марин Вълчев - MARSKI, Георги Дамянов - Groovy George и Андрей Тотев - RudeBrutal

  Георги Дамянов - Groovy George (photo by Diyan Donchev)

  Марин Вълчев - MARSKI


  (това не е официалният ред на участниците за вечерта, но ние никога не обявяваме точния line-up)
  Римска крепост Sexaginta Prista е място където традиционно се организират артистични публични събития и е любима локация за посещение от русенци и от гостите на град Русе. От високия бряг над Дунав се открива живописна гледка към реката, румънския бряг, а залезите през пролетта са невероятно красиви и неповторими.

  В изданието на 19ти май 2018, като съорганизатори са включени и приятелите ни от неформалната Фейсбук група - Beer Religion (Бирена религия). Beer Religion е некомерсиална Фейсбук група създадена от Николай Дочев през 2013г. Дискусии, ревюта и обогатяване на бирената култура на българите, споделяне на знания, опит и дегустационни мнения са основните приоритети на администратори и членове на групата.

  По време на Danube Sunset Sessions - Solis Occasum 2018, нашите приятели от Beer Religion ще бъдат медиатори между публиката и третият ни съорганизатор Beer King . Екипът на Beer King вече е селектирал няколко типа крафт бира, която ще се предлага на аудиторията за да бъде всичко 'по конец'. Beer King са основани през 2017г. за да предложат на русенци и на гостите на града, добри класически и крафт бири от водещи европейски крафт пивоварни както и на пивоварни отвъд океана и разбира се, крафт бира на български микропивоварни.

  ВРЪЗКИ:
  Публичния архив на Danube Sunset Sessions може да бъде разгледан тук: https://mediaframes.net/danube-sunset-sessions/
  Фейсбук страницата Danube Sunset Sessions може да бъде разгледана тук: https://www.facebook.com/DanubeSunsetSessions/
  Цялата дейност на организаторa Media Frames, може да бъде разгледана тук: www.mediaframes.net
  Линк към групата Beer Religion: https://www.facebook.com/groups/beerreligion/

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net