Петък, 18 Януари 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  16.05.2018  » Музикална детска площадка радва децата в УМБАЛ Канев


  Да има повече детски усмивки на лицата на децата, които са в болницата е надеждата на Яна Липованска – съосновател на “Маргаритка”, Йорданка Димитрова – бранд мениджър на Панадол в GSK, които днес прерязаха лентата на новите музикални съоръжения за игра на открито на педиатричното отделение на УМБАЛ „Канев“ Русе. Дарението прие д-р Иван Стоянов – изпълнителен директор на болницата в Русе. Това е втората такава площадка в страната, след откриването на първата в парк "Гео Милев", София.

  Музикалните и иновативни съоръжения са специално разработени за общата кауза на двете инициативи и са първите по рода си в България. Музикални стъпки и светеща, люлееща се пейка, създадени чрез нова технология, ще носят настроение и усмивки на децата, настанени в УМБАЛ “Канев” Русе.


  Реализирането на детския музикален кът е резултат от съвместната кампания на „Маргаритка“ и „Приказки без край“, която стартира през месец ноември миналата година. „Приказки без край“ подкрепиха „Маргаритка“ и заедно издадоха компакт диск, в който са събрани вече познатите на децата песнички на „Маргаритка“ и шест аудио приказки, чиито автор е Илия Деведжиев. Изграждането на музикалния кът за деца е възможно, благодарение на приходите от продажбите на съвместното издание.

  Децата от педиатричното отделение на УМБАЛ „Канев“ ще имат възможност да се радват на музикални стъпки, които работят на принципа на специална технология. Тя превръща кинетичната енергия от играта на децата в звук. При стъпване или скок върху която и да е от музикалните плочки, се произвежда кинетична енергия, която ги захранва и така от всяка „стъпка“ звучи любима на децата българска песничка.

  Светещата пейка е с вградена соларна система, която поема слънчевата светлина през деня и я превръща в меко и топло осветление в по-тъмните часове на денонощието. Музикалните съоръжения са разработени от Playground Energy. Чрез тях децата имат възможност да се докоснат до света на музиката свободно и да развиват психомотрните си умения с игри и забавления.


  Аниматорите на Маргаритка зарадваха децата от педиатричното отделение с дискове с детски песнички.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net