Сряда, 22 Май 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  24.05.2018  » Празнично шествие и Награди Русе за 24 май

  Днес, 24 май, от 10:30 часа започва традиционното празнично шествие на ученици от русенските училища. То ще премине по ул. „Александровска“, стигайки до площада пред Общината, където от 11.00 часа ще се състои концерт на деца и състави от ОбДЦКИ-Русе.

  Кулминацията в празничния ден е Тържествената церемония-концерт в Голяма зала на Доходно здание от 12:30 часа, на която кметът на Община Русе Пламен Стоилов и председателят на Общински съвет – Русе чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев ще връчат ежегодните Награди „Русе“ за постижения в областта на изкуството, културата, образованието и науката, както и приза „Студент на годината“. За втора поредна година ще бъде връчена и Награда „Млад творец“ в памет на актьорите Яна и Георги Стефанови, която се осигурява от тяхното семейство.

  В концертната програма участие ще вземат ДВГ „Слънце“ при ОбДЦКИ с ръководител д-р Наталия Константинова, ВГ „Приста“ при ОМД с ръководител Доротея Бальовска, Хор „Св. Георги Победоносец“ при ОМД с диригент Мина Влайкова, Марина Петрова от Вокално студио „Слънчеви ноти“, Балет „Импулс“ при ОМД с ръководител Петя Бонева, Формация за модерен балет „Мираж“ при ОМД с хореограф Наталия Томова, Николай Димитров – пиано и Димитър Димитров – флейта – ученици от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, Балет при Държавна опера – Русе, Хор при ФТТ „Найден Киров“, ФА „Русчуклийче“ при ОбДЦКИ с ръководител Нели Гарвалова – Христова, Клуб по спортни танци „Настроение” с ръководители Елена и Иван Деспотови.

  Водещи ще бъдат актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ - Ралица Константинова и Ивайло Ненов. Сценографията е дело на Виолета Радкова, а изработката на видеономинациите - на фотографа Цветомир Цветанов. Тържествената церемония – концерт е с вход свободен.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.04.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ май
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net