Събота, 23 Март 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.06.2018  » 108 магистри по право и сигурност получиха дипломи


  На тържествена церемония в Канев център бяха връчени дипломите на абсолвентите от Випуск 2018 на Юридическия факултет. 108 магистри по право и успешно дипломиралите се от първия випуск на магистърската програма „Правен режим на защита на националната сигурност” получиха своите дипломи. Осемнадесет са абсолвентите, дипломирали се с отличен успех. Първенец на випуска е Боян Пенев Войков с академичното постижение 5,98.

  Гости на церемонията бяха изпълнителният директор на Агенцията по заетостта – Драгомир Николов, главният инспектор в Инспектората към министъра на правосъдието – Георги Данков, председателят на Административен съд – Русе – Диан Василев и заместник-председателят Елга Цонева, административният ръководител на Окръжна прокуратура – Русе - Георги Георгиев, старши комисар Теодор Атанасов – директор на ОДМВР – Русе, представители на Министерството на образованието, Областна администрация, Адвокатската колегия в Русе, ръководители на институции, представители на юридическата наука и практика, възпитаници на факултета.

  В приветствието си към абсолвентите ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. Христо Белоев заяви: „Вие сте част от динамиката на Русенския университет. Вие съпреживявахте стремежите и усилията му да бъде креативен и иновативен, да откликва бързо и адекватно на модерните образователни методики, на високите очаквания на работодателите към подготовката на техните кадри. Вашият Випуск е олицетворение и на това, което Русенският университет представлява днес!“

  Традиционно словото на декана на Юридическия факултет бе на латински език, като за пръв път то бе произнесено новия ръководител на факултета – доц. Красимир Димитров. „Излизате от дома на просвещението и започвате пътуване към неизвестното. Дано намерите успеха, където и да ви отведе това пътуване“, пожела той на абсолвентите.

  От името на завършващите, реч произнесе отличникът на випуска Боян Войков, който пожела на колегите си да останат бунтари, защитаващи грамотността на фона на растящата непросветеност и да продължат да отстояват ценностите от епохата на Просвещението.

  След официалната част по връчването на дипломите дипломиралите се магистри хвърлиха ритуално своите шапки пред сградата на ректората като отбелязаха края на следването си.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net