10.07.2018  » Канят русенци да се включат в Европейската нощ на учените


За поредна година Русе ще е домакин на инициативи в рамките на Европейската нощ на учените - събитие, което всяка година се провежда едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света. През 2018 г. централен фокус ще бъдат Европейската годината на наследството и Европейска столица на спорта, а през 2019 г. ще бъде направена връзка с Европейска столица на културата и 100-годишнината от основаването на Международния астрономически съюз.

В тази връзка регионалният организатор на инициативата – Русенска търговско-индустриална камара, кани всички русенци да представят своето виждане за света на науката. За целта са обявени няколко конкурса, които по традиция се провеждат в периода преди Европейската нощ на учените. Крайният срок за кандидатстване е 20 септември, а категориите са:

REFRESH Фото и Видео 

Онлайн фото- и видеоконкурс за млади хора, който поставя пред участниците предизвикателството да открият науката около себе си, да направят снимка или селфи с мобилните си телефони или да заснемат 3-минутно видео на научна тема и да ги споделят с нас.

Информация и регламент: https://nauka.bg/fresh-video-2018/

REFRESH Touch 

Този конкурс за рисунка е насочен към деца и младежи със слухови увреждания и търси начина, по който те самите се виждат в науката.

Информация и регламент: https://nauka.bg/fresh-touch-2018/

REFRESH Voices

Серия от аудио записи, посветени на научни теми, които ще бъдат представени по време на събитието и ще бъдат достъпни за изтегляне – със специален фокус върху нуждите на хората с увредено зрение.

Информация и регламент: https://nauka.bg/fresh-voices-2018/

REFRESH Момичета в науката

Онлайн конкурс за есе как момичетата се виждат в науката и технологиите.

Информация и регламент: https://nauka.bg/fresh-girls-2018/

Европейската нощ на учените ще се проведе на 28 септември 2018 г. Очаквайте повече подробности за всички инициативи, включени в програмата. Информация за тазгодишното издание на проекта: https://nauka.bg/night/

АРЕНА

«  Обратно към новините