12.07.2018  » Две нови дарения в кампанията Талант без границиДве дарения получи общинската фондация "Русе - град на свободния дух" в рамките на кампанията "Талант без граници" - за обновяване на музикалните инструменти в Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов". Първото дарение е на стойност 500 евро и е от австрийския лекар Герхард Строхмайер, който е любител на класическата музика и е впечатлен от добрата подготовка на младите музиканти от Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов".

Кампанията е подпомогната с 650 лева и от Ротари клуб-Русе. Средствата са събрани по време на организирания "Фестивал на щастието".

Началото на кампанията бе поставено преди две години. В нея се включиха представители на бизнеса, фондацията "Америка за България" и русенската общественост, и бяха събрани повече от 180 000 лева, с помощта на които са купени нов роял "Steinwey" и е сменена механиката на съществуващия роял и на още 25 пиана.

Кампанията продължи и през миналата година. За да може училището да реализира отговорната си мисия, са необходими средства в размер на 146 250 лева за постепенно купуване на нови 15 пиана, които да заменят неподлежащите на ремонт инструменти. За периода от 1 януари до 31 декември 2017 г. по сметката на фондацията "Русе - град на свободния дух" са постъпили 4499,57 лева от общо пет дарения. Кампанията продължава и през тази година, като досега са събрани общо 6162 лева.

АРЕНА

«  Обратно към новините