Сряда, 20 Февруари 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  16.07.2018  » Втори джаз концерт в програмата на Алегра


  Втори джаз концерт в програмата на Алегра ще звучи тази вечер в зала „Европа“ на Доходното здание, след първия прекрасен концерт на открито, съобщи главният организатор на Международната музикална академия Петър Найденов. Солисти довечера ще бъдат Теодосий Спасов – кавал и Ивайло Ковачев – пиано. Като дуо двамата ще свирят за първи път у нас, след участия в чужбина. Началото е от 19.30 часа. В програмата ще прозвучи смес от традиционни американски джаз и авторска музика – пиеси на Ивайло Ковачев и на Теодосий Спасов.

  Акцент в програмата е TRUMPET DAY на 20 юли, неделя, с Вим Ван Хаселт и приятели. По този начин Музикалната академия подкрепа един от музикалните инструменти преподавани в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, коментира Петър Найденов, а именно – тромпета. В момента няма нито един желаещ да учи тромпет. В рамките на един майсторски клас от 15 души ще се състои хепънинг пред Доходното здание, това ще е своеобразна покана за концерта, започващ от 19.30 часа в зала „Европа“. Специално за този концерт и специално за Вим Ван Хаселт има написано произведение, което ще бъде премиерно за България. Друг интересен акцент са двата концерта ALLEGRA MEETS CHINA, в които е показана интернационалната връзка на Алегра.

  ПРОГРАМА НА
  Международен летен фестивал и академия „Алегра“

  Идеята за фестивалния оркестър е отдавна, разказа Найденов. Но едно е да искаш, друго е да можеш и трето е да го направиш, става както е известно с пари, трудно, но заради това е камерен оркестър, допълни той. От всички кандидатури за академията ние селектирахме най-добрите с баланс между български и участници от чужбина. Те получават стипендия и по този начин насърчаваме качеството в рамките на Алегра.

  Теодосий Спасов и JSO Bern покориха публиката в Русе

  По някакъв начин те ни заредиха, коментира Теодосий Спасов концерта при откриването на Алегра. Свиренето бе свободно, истинско, без никакви други намерения, освен да радваме публиката. Пред русенската публика, която е много веща, много ерудирана. Какви ли не музиканти са тръгнали от сцените на Русе и радват света, допълни Спасов.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net