Сряда, 17 Юли 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.08.2018  » 8.8 млн. лв за ремонт на Сарайския мост и бул. Трети март

  Зам.-кметът по европейско развитие в Община Русе Страхил Карапчански подписа договора за финансиране на проект "Инвестиране в пътната безопасност и подобряване свързаността на Община Русе и Окръг Гюргево с транспортна мрежа TEN-T". Проектът, който Община Русе като водещ бенефициент ще реализира в партньорство с Окръжен съвет – Гюргево, се финансира по Програма "Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020 г.", Приоритетна ос 1 "Един добре свързан регион", Специфична цел 1.1 "Подобряване на процеса за планиране, развитие и координиране на трансграничните транспортни системи за осигуряване на по-добри връзки към транспортните мрежи TEN-T". Продължителността му е 36 месеца.

  Основната дейност, предвидена по проекта за Русе, предвижда реконструкция, рехабилитация и модернизация на бул. "Трети март", в това число и ремонт и усилване конструкцията на мост при пътен възел "Сарая", Русе, осъществяващ директна връзка с коридор 9 от TEN-T мрежата.

  В румънската си част проектът предвижда закупуване на оборудване за "Пътна администрация", "Гранична полиция" и "Пътна полиция" към Окръжен съвет - Гюргево. Проектът включва още изготвяне на обща стратегия за безопасност на движението в трансграничния регион Русе-Гюргево и провеждането на съвместна осведомителна кампания по темата, която ще бъде реализирана в партньорство със съответните заинтересовани институции от двете страни на границата.

  Общата стойност на проекта за двата партньора е 13 634 196,82 лв., като финансовите средства за Община Русе са в размер на 8 798 803,03 лв.

  С реализацията на този проект, Община Русе ще продължи своята активна политика за подобряване на достъпността и цялостна рехабилитация на пътната мрежа в града. Всички четири проекта, депозирани от Община Русе по Програмата за трансгранично сътрудничество "Интеррег V-A Румъния–България 2014 - 2020 г.", бяха одобрени за финансиране. Партньори от румънска страна са администрациите на Община Гюргево и Окръжен съвет – Гюргево.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    01.07.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юли
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net