Сряда, 17 Юли 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.08.2018  » Ректорът на РУ празнува 60-годишен юбилей


  60-ия си рожден ден празнува днес ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев. На тържеството в Канев център се събраха, за да го поздравят над 400 гости – представители на академичната общност в Русе, Министерството на образованието и науката, генералният консул на Руската федерация в Русе, ректори на университети от страната, ръководители на регионални институции и фирми партньори.

  Подаръкът на членовете на ректорското ръководство бе кристален знак като израз на признателност и благодарност към чл.-кор. Белоев, за изключителните му заслуги за развитието на Русенския университет и успешните му мандати.

  Поздравления към рожденика отправи кметът Пламен Стоилов, който пожела още повече успехи в работата за благоденствието на Русе и региона и връчи статуетка – умалено копие на Паметника на свободата. Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов също пожела здраве и успехи, както и председателят на Съвета на ректорите – проф. Любен Тотев, който изтъкна ролята на Русенския университет сред висшите училища в България. Заместник областният управител Валентин Колев връчи на чл.-кор. Белоев Плакет на Областния управител на Област Русе.

  Сред десетките получени поздравителни адреси бяха тези на Президента Румен Радев, Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, Министъра на труда и социалната политика – Бисер Петков, Министъра на туризма – Николина Ангелкова, кметове на общини от цяла Северна България, областни управители, ректори на университети, носители на почетната титла „Доктор Хонорис Кауза на Русенския университет“, посланиците на Казахстан – Темиртай Избастин и Молдова - Штефан Горда.


  Изпълнения на трио Сопрано, децата от група „Слънчеви ноти“, хор „Сексагинта приста“ и студентските клубове допринасяха за доброто настроение на гостите.

   АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    01.07.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юли
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net