Неделя, 16 Юни 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  26.09.2018  » Над 300 души се включват в крос-поход в Поломието


  Пети крос-поход "Русенско поломие" и автопешеходен поход "По пътя на Червеноводската чета" ще се организират на 29 септември /събота/ край Русе по повод на Европейския ден на спорта. Очаква се в двете прояви да вземат участие над 300 ученици, студени и граждани на Русе.

  Маршрутът на крос-похода (от с. Кошов, по поречието на река Черни Лом до Средновековен град Червен) ще се преминава по избор на участниците - с нормално или с ускорено ходене, с пробягване, с комбиниран ритъм на движение или с велосипеди. Участието е групово (за ученици, студенти, др.), семейно и индивидуално.


  Всеки ръководител на група, водач на семейство и индивидуален участник ще получи картосхема на маршрута с информационно-образователен текст за Русенското Поломие и за природен парк „Русенски Лом” и талон, в който ще запише точния час за стартиране. Успешното преминаване на маршрута се удостоверява с перфорации на талоните в контролните пунктове по трасето. В края на крос-похода ще има класиране, което ще се формира по времената за преминаване на целия маршрут. Класирането ще бъде неофициално, като неговата цел е проверка на възможностите на участниците.

  На финала всеки, успешно преминал маршрута, ще получи възпоменателни гривна и значка, а групите, взели най-масово и добре организирано участие, ще бъдат отличени с купи и предметни награди.

  По предварително теглене с номерата от груповите списъци и талоните, мнозина от участниците ще получат предметни награди, а за всички участници ще се устрои пункт с минерална вода и подкрепителна закуска.

  Автопешеходният поход по пътя на Червеноводската чета ще премине по маршрут: с. Червена вода (храм „Св. Архангел Михаил“ и паметника на Тома Кърджиев) - с. Иваново – с. Кошов - поречие на Черни Лом - Средновековен град Червен - с. Табачка - с. Широково – паметника. на Върбан Юрданов. Пешеходни ще бъдат преходите от с. Кошов до Средновековен град Червен и от с. Широково до паметника край селото.

  Двете прояви се организират от Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“ към Русенския университет с подкрепата на Програма „Спорт 2018“ на Община Русе и проект „Периметър ЗДРАВЕ“ по Програма “Ти и Лидл за по добър живот“. Ключови партньори са сдружение BG Бъди активен (национален координатор на кампанията NowWeMOVE България), Студентският съвет при Русенския университет, Университетският спортен център, Дирекция на ПП „Русенски Лом“, Регионален исторически музей–Русе, спортни магазини „Яко“, ЕТ “Коста“.

  За участие в похода е необходимо предварително записване на тел.:082/888 660, 0882 966 369, е-mail: academic@uni-ruse.bg или във Фейсбук страницата на СТПД Академик Русе. Транспортът ще се осъществява с автобуси за сметка на организаторите.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.05.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юни
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net