11.10.2018  » Организацията Ruse Go с награда в конкурса ЕкобщинаЗа първи път тази година "Екообщина" отличи и граждански проекти в областта на спорта, като в новата категория участваха 120 проекта, от които 11 бяха допуснати до етапа на журиране, като два от тях бяха отличени и получиха награда осигурена от "Декатлон".

Организацията "Ruse Go за безплатен спорт на открито в Русе", бе отличена за проекта "Игри и спорт за цялото семейство". Журито е счело, че инициативата промотира спорта и връзката между гражданите и може да се прилага и в други градове. Втората награда в категорията получи СНЦ "Черно море ултра", за проекта за ултрамаратон "Туристически маршрут Черно море".


Успешните проекти, като стимулираща такса за събиране на отпадъци и за разделно събиране на битов отпадък, на Пловдив й донесоха награда "Екообощина". Наградите се връчиха за трета поредна година от посолството на Франция в България. В церемонията бяха отличени още 6 общини и два граждански проекта, в категориите - управление на отпадъците, на публичните пространства, водите и енергийна ефективност на сградите.

АРЕНА

«  Обратно към новините