08.11.2018  » При обилен сняг ползвайте подземните паркинги!


Най-строг контрол и последващи санкции, при неизпълнение, ще бъдат налагани на фирмите, ангажирани с организацията на подготовката на зимния сезон. Това стана ясно от преведеното второ съвещание за посрещане на зимата. Кметът постави акцент върху необходимостта от внимателно поддържане на новите настилки в града. Той заяви, че при увреждането им, нарушителите ще бъдат глобявани. Директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров допълни, че е извършена проверка на техническото състояние на превозните средства от Общински транспорт – Русе.

При усложнена зимна обстановка, водачите на превозни средства ще могат да ползват платените зони за паркиране безплатно, както и двата общински подземни паркинга (до Монбат Арена и до Доходно здание), с цел улесняване на техниката при почистването на малките улици. Стоилов призова гражданите да бъдат съвестни и да се възползват от тази възможност. Той сподели още, че очаква силна ангажираност от кметовете на малките населени места и ръководителите на институциите, отговарящи за зимната обстановка в града.

Спасимир Димитров призова за коректно изпълнение на договорите и ангажиментите от отговорните институции и фирми. Присъстващите изразиха готовност и представиха отчети за налична техника, инертни материали и човешки ресурс.

АРЕНА

 

 

 

«  Обратно към новините