08.11.2018  » Над 100 участници в маратона на Каритас Какво е дом?


Повече от сто участници се включиха в символичния маратон, организиран от "Каритас" в Парка на младежта. Млади и по-възрастни, жени и мъже, млади хора, студенти и ученици показаха солидарност с хората, които вървят по трудния път на миграцията. От малките селища към големите метрополиси, от една държава в друга територия - участниците бяха провокирани да се замислят за смисъла и връзките с Дома.

 

Младежи и студенти в Русе от различни места по света също се включиха със своите послания: "Където е майчината любов, където е топлината, там е и Домът", написа Сечил на турски език. За Дома като мечтано и трудно постижимо място дойде послание на момиче от гръцкия град Лариса. Домът е там, където няма нужда от парола за интернет, написа усмихнато момиче от друга страна. 

 

Каритас Русе съвместно с Каритас България стартира кампания „Какво е дом?”, която насочва вниманието на обществото към причините за миграцията, дълбокия смисъл на мястото, което наричаме дом, и правото на всеки човек да се чувства вкъщи, независимо къде се намира.


През октомври 2017 година Каритас България в партньорство с Каритас Русе, започна работа по проект „MIND” или „Миграция, взаимодействие и развитие”. Това е инициатива на 12 “Каритас” организации от общо 11 европейски държави.

АРЕНА

«  Обратно към новините