Събота, 25 Май 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  13.11.2018  » Награди за балерини от Училището по изкуствата-Русе


  Ученици от специалност „Класически балет“ към Националното училище по изкуствата в Русе се завърнаха с куп награди от Националния танцов конкурс „България танцува“, който се проведе в Димитровград. Отличията бяха присъдени от жури в състав Раул Торес – солист на популярната в миналото кубинска формация „Тропикана“, Чан Тхе Чунг – Настоящ солист на балет „Арабеск“, Небойша Веселинович – организатор на конкурси за танци в Ягодина, Сърбия, проф. д-р Анелия Янева – основател на специалност „Съвременна хореография“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград, Никола Хаджитанев – балетист, Боряна Сачанова – директор на балет „Арабеск“ и Диляна Никифорова – прима-балерина от Националната опера и балет.


  Първо място момичетата и момчетата на д-р Деница Анчева завоюваха в категория „Класически балет, формации“„за „Валс“ от балета Копелия“. В него се включиха учениците от 5 до 7 клас на русенското музикално училище. Второ място спечели дуетното изпълнение на Алена Герджикова и Ива Петрова за танца „Пицикато“. Третите места русенската група получи в категорията „Класически балет, малки групи“ за танца „Музикален момент“, в който се включиха Ива Петрова, Алена Герджикова, Зорница Димитрова и Евангелина Карачорова. Трето място бе присъдено също за „Чарлстон“ в категорията „Съвременни танци, малки групи“, трето място за „В ритъма на джаза“ в категория „Съвременни танци, формации“ и за „Полка“ в категория „Класически балет, формации“ 1-4 клас. Наградата за дебют на конкурса също бе дадена на Националното училище по изкуствата в Русе, а педагогът д-р Деница Анчева получи изследването на проф. Анелия Янева, посветено на хореографските композиции в балетни творби.

  В XIII-ото издание на Националния танцов конкурс „България танцува“ в Димитровград тази година се включиха над 1000 участници от 32 града от цялата страна.

  АРЕНА


  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.04.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ май
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net