Събота, 25 Май 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.11.2018  » Иновационен лагер 2018 за ученици в РУ


  Клубът по предприемачество „Успешните хора“ при МГ „Баба Тонка“ - Русе организира Иновационен лагер 2018 за ученици от 10 до 12 клас на 17 ноември, събота. За поредна година Русенският университет ще бъде партньор и домакин на инициативата. Тя е част от Световната седмица на предприемачеството, която в България се провежда за единадесета поредна година. Откриването е в 9:30 часа в зала 2.101.

  Учениците ще бъдат разделени в отбори и ще трябва да предложат идеи за решаване на проблема с младежката безработица. Екипите ще имат достъп до Интернет, компютри и четири часа за да подготвят презентациите си. В 12:30 часа в зала 2.101 ще започне изслушването на отборите от журито, като всеки екип ще има 3 минути, за да защити тезата си. Победителите ще бъдат обявени и наградени в 14:00 часа.

  За членове на журито са поканени: доц. д-р Десислава Атанасова - декан на факултет „Природни науки и образование“, гл. ас. д-р Свилен Кунев – преподавател във факултет „Бизнес и мениджмънт“, Вихрен Ганев – член на Управителния съвет на Startup Factory, Звезделина Минкова – NN България, офис Приста Русе

  Иновационният лагер е образователен подход, разработен от Джуниър Ачийвмънт-Янг Ентърпрайз Европа (JA-YE Europe), който развива предприемаческите нагласи на младите хора, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове.


  В Световната седмица клубът по предприемачество „Успешните хора“ организира и Работилница за малки и големи "Практическа магия за сбъдване на мечти", която ще се реализира подкрепата на NN България. От 9:00 часа в Корпус 2 на Русенския университет ученици от 5 клас, заедно с един представител на семейството ще участват в интерактивен и много забавен открит урок по предприемачество и ще развият качества като работа в екип, съобразителност и целеустременост.

  Тази година Седмицата на предприемачество ще бъде отбелязана в цялата страна с повече от 170 инициативи, в които се очаква да се включат над 4000 ученици.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.04.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ май
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net